Δευτέρα 27 Ιανουαρίου 2020

Ανακοινώσεις

Ιστολόγιο Εκπαιδευτικών Ενημερώσεων

Την Παρασκευή 7/2 και ώρα 12:30 θα δοθούν οι έλεγχοι προόδου των μαθητών μας για το Α' Τετράμηνο.

Η 3ήμερη εκδρομή της Β' Λυκείου στα Ιωάννινα θα πραγματοποιηθεί με το ταξιδιωτικό γραφείο "MANESSIS"

Κάλεσμα εθελοντών στο πλαίσιο διεξαγωγής του 42ου Αγώνα Δρόμου Φιλοθέης Ψυχικού.

Ο Δήμος Φιλοθέης Ψυχικού προκηρύσσει τον «42ο Αγώνα Δρόμου Δήμου Φιλοθέης – Ψυχικού». Σε συνεργασία με τον Ο.Κ.Α.Π.Α. (Οργανισμός Κοινωνικής Αλληλεγγύης Πολιτισμού Αθλητισμού) ο εν λόγω θεσμοθετημένος αγώνας, διεξάγεται αδιάλειπτα επί 41 χρόνια στη Δημοτική Κοινότητα Ψυχικού.

Ο 42ος Αγώνας Δρόμου Δήμου Φιλοθέης- Ψυχικού αποτελείται από δύο διαδρομές για ενήλικες απόστασης 10χλμ. τρέξιμο και 5χλμ. τρέξιμο και περπάτημα, καθώς και Αγώνες για Παιδιά αποστάσεων 100μ. (προσχολικής ηλικίας), 600μ. (Δημοτικού Α’, Β’ και Γ’ τάξης), 1.000μ. (Δημοτικού Δ’, Ε’, ΣΤ ́ και Γυμνασίου) καθώς και ΑΜΕΑ 50μ.

Οι Αγώνες θα διεξαχθούν με σημείο αφετηρίας και τερματισμού το Άλσος Ψυχικού (Στρ. Καλλάρη & Μαλακάση).

Ημερομηνία Διεξαγωγής: Κυριακή 1 Δεκεμβρίου 2019

Ώρα προσέλευσης: 07:00

Λήξη διοργάνωσης: 12:00

Σας ενημερώνουμε ότι με την υποστήριξη του Δήμου θα γίνουν μια σειρά ομιλίων – συζητήσεων με εξειδικευμένους επιστήμονες για θέματα που αφορούν τα παιδιά μας.

Θέματα θα είναι το στρες, οι ουσίες, η διατροφή, οι σχέσεις γονέων-παιδιών-δασκάλων, το διαδίκτυο, το σεξ, η διαχείριση χρόνου κ.α..

 Ξεκινάει αυτός ο κύκλος ομιλιών συζητήσεων με την εναρκτήρια ομιλία να γίνεται στο Λύκειο Φιλοθέης 28/11  18:00-19:30 και αρχικό ομιλητή τον Διευθυντή του Λυκείου Φιλοθέης.

 Ο πρώτος θεματικός άξονας είναι

Γνωρίζοντας μαθαίνω να αντιδρώ, να ανέχομαι, να αγαπώ και να προχωρώ.

Πρώτη ομιλία – συζήτηση    28/11   18:00: Θεωρίες ανθρώπινης Συμπεριφοράς. Τι τύπος γονέα είμαι; Τι τύπος είναι ο υιός μου / η κόρη μου; Πως μπορώ να εκφραστώ στον άλλον αλλά και να καταλάβω τον άλλον. Τύποι γονέων που καλό είναι να αποφύγουμε να είμαστε. Τύποι γονέων που θα είναι καλό να επιδιώξουμε να είμαστε.

Δεύτερη Ομιλία - συζήτηση: Σκέψεις για να γίνουμε καλύτεροι. Τι εμπιστεύονται τα παιδιά στους δασκάλους τους; Αφορμές για βήματα προσέγγισης, αιτίες αναγνώρισης, συγχώρεσης, συνύπαρξης, όμορφα λόγια που ποτέ δεν ειπώθηκαν. (Η ημερομηνία και η ώρα της δεύτερης ομιλίας-συζήτησης θα ανακοινωθεί τις επόμενες μέρες).

Το Σχολείο μας προτείνει...