Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου 2020

Το 2ο σεμινάριο από τους ειδικούς της Εταιρίας Κοινωνικής Ψυχιατρικής και Ψυχικής Υγείας”  θα γίνει στις 19-2 και ώρες 6-8.
 
Θα συζητηθούν θέματα όπως:
 
Πως αντιμετωπίζω την άρνηση του παιδίου μου που μου λέει “δεν θέλω να διαβάσω” και γενικά τον βλέπω να μη διαβάζει χωρίς να συγκρουόμαστε;
Πως αντιμετωπίζω την άρνηση του να σηκωθεί το πρωί, να ντυθεί “όπως πρέπει”, να μην τρυπηθεί άλλο (στα αυτία, και στη μύτη, και στη γλώσσα κ.λ.π.);
Πως μπορώ να βοηθήσω να παίρνει “σωστές” αποφάσεις, στο τι θα φάει, πόσο θα φάει, πόσο θα ασχοληθεί με το κινητό του, πως θα συμπεριφέρεται στο σχολείο;.
Πως μπορώ να τον στηρίξω να ακολουθήσει τις αποφάσεις που έχει πάρει (π.χ. να μην ξανακαπνίσει, να μην ξαναπεί, να μην ενοχλεί στην τάξη, να διαχειρίζεται σωστά το χαρζιλίκι του);
Πως θα του δώσω σωστά ερεθίσματα για να παίρνει αποφάσεις, να μην επηρρεάζεται από τους γύρω του στο να καπνίσει χόρτο, στο να πιει, να κάνει κοπάνα, να βανδαλίσει το σχολείο, τις τουαλέτες, να κάνει μπούλινκ σε συμμαθητρια του  συμμαθητή του, καθηγητή του.
Πως θα καταλάβω αν υπάρχει εθισμός στο κινητό, στο διαδίκτυο και πως να επιβάλλω λελογισμένη χρήση.
 
Ενημερωτικά και για να παίρνουμε όλοι θάρρος στην συνύπαρξη με τα παιδιά μας, σας στέλνουμε τι λένε τα παιδιά σας για τους γονείς τους:
“Θέλω να είσαι ο γονιός μου, ακόμα κι αν λέω ότι δεν σε αντέχω. Χρειάζομαι να είσαι πιο υπομονετικός από εμένα, να δείχνεις μεγαλύτερη κατανόηση, να με αποδέχεσαι. Ακόμα κι αν φωνάζω, χρειάζομαι να με αγαπάς”.
 
Λύκειο Φιλοθέης

Το Σχολείο μας προτείνει...