Πέμπτη 13 Αυγούστου 2020

Σας ενημερώνουμε ότι με την υποστήριξη του Δήμου θα γίνουν μια σειρά ομιλίων – συζητήσεων με εξειδικευμένους επιστήμονες για θέματα που αφορούν τα παιδιά μας.

Θέματα θα είναι το στρες, οι ουσίες, η διατροφή, οι σχέσεις γονέων-παιδιών-δασκάλων, το διαδίκτυο, το σεξ, η διαχείριση χρόνου κ.α..

 Ξεκινάει αυτός ο κύκλος ομιλιών συζητήσεων με την εναρκτήρια ομιλία να γίνεται στο Λύκειο Φιλοθέης 28/11  18:00-19:30 και αρχικό ομιλητή τον Διευθυντή του Λυκείου Φιλοθέης.

 Ο πρώτος θεματικός άξονας είναι

Γνωρίζοντας μαθαίνω να αντιδρώ, να ανέχομαι, να αγαπώ και να προχωρώ.

Πρώτη ομιλία – συζήτηση    28/11   18:00: Θεωρίες ανθρώπινης Συμπεριφοράς. Τι τύπος γονέα είμαι; Τι τύπος είναι ο υιός μου / η κόρη μου; Πως μπορώ να εκφραστώ στον άλλον αλλά και να καταλάβω τον άλλον. Τύποι γονέων που καλό είναι να αποφύγουμε να είμαστε. Τύποι γονέων που θα είναι καλό να επιδιώξουμε να είμαστε.

Δεύτερη Ομιλία - συζήτηση: Σκέψεις για να γίνουμε καλύτεροι. Τι εμπιστεύονται τα παιδιά στους δασκάλους τους; Αφορμές για βήματα προσέγγισης, αιτίες αναγνώρισης, συγχώρεσης, συνύπαρξης, όμορφα λόγια που ποτέ δεν ειπώθηκαν. (Η ημερομηνία και η ώρα της δεύτερης ομιλίας-συζήτησης θα ανακοινωθεί τις επόμενες μέρες).


Το Σχολείο μας προτείνει...