Skip to main content

Γονέων - Κηδεμόνων

Καθηκοντολόγιο Γονέων - Κηδεμόνων

 

ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΦΙΛΟΘΕΗΣ


ΠΛΑΙΣΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΖΩΗΣ


(ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ-ΚΗΔΕΜΟΝΕΣ)


Οι γονείς-κηδεμόνες οφείλουν:


1. Να φροντίζουν για την έγκαιρη προσέλευση των παιδιών τους στο σχολείο το πρωί και να ενημερώνουν τον Διευθυντή για δικαιολογημένη καθυστέρησή τους.
2. Να ενημερώνονται από το προσωπικό τους e-mail για τις απουσίες των παιδιών τους, οι οποίες σε σύνολο δεν πρέπει να υπερβαίνουν τις 114, ενώ δεν υφίσταται πλέον ο διαχωρισμός δικαιολογημένων και αδικαιολόγητων.
3. Να φροντίσουν να έχουν τα παιδιά τους λογαριασμό στο myschool και να τον κοινοποιήσουν εγκαίρως στο σχολείο. Σε περίπτωση διακοπής της «διά ζώσης» διδασκαλίας θα λειτουργήσει τηλεκπαίδευση όπως και στο παρελθόν με webex και ασύγχρονη διδασκαλία μέσω των προγραμμάτων dropbox και e-class.
4. Να ενημερώσουν τα παιδιά να ακολουθούν τα ισχύοντα υγειονομικά πρωτόκολλα σε περίπτωση οδηγιών του Υπουργείου Παιδείας.
5. Να προσκομίσουν, κατά την εγγραφή του μαθητή, το νὀμιμα προβλεπόμενο ιατρικό ιστορικό δελτίο του μαθητή, συμπληρωμένο από τον οικογενειακό γιατρό τους, και να ενημερώσουν τη Διεύθυνση του σχολείου για τυχόν ειδικά προβλήματα υγείας. Το ιατρικό δελτίο είναι προαπαιτούμενο για τη συμμετοχή του μαθητή στο μάθημα της Γυμναστικής.
6. Να ενημερώνονται από τους καθηγητές στις καθορισμένες ώρες ή στις συγκεντρώσεις που ορίζονται μετά τη λήξη των τετραμήνων, οπότε και τους παραδίδεται το «Δελτίο Προόδου» του μαθητή. Στη ιστοσελίδα του σχολείου https://www.lykeiofilotheis.gr οι ώρες δέχονται οι καθηγητές στο τμήμα «Ανακοινώσεις».
7. Να αναλαμβάνουν το κόστος της αποκατάστασης των υλικών ζημιών, τόσο στο χώρο του σχολείου, όσο και εκτός αυτού κατά τη διάρκεια εκδηλώσεων (π.χ. εκδρομές, επισκέψεις) που κάνουν τα παιδιά τους.
8. Να επιστρέφουν στο σχολείο υπογεγραμμένη την έγκρισή τους, με υπεύθυνη δήλωση, για τη συμμετοχή του μαθητή σε σχολικές εκδρομές ή άλλες δραστηριότητες.
9. Τέλος, να επισημαίνουν στα παιδιά τους ότι ως μαθητές μέσα στην τάξη κατά τη διεξαγωγή του μαθήματος υποχρεούνται να έχουν επάνω στο θρανίο τους το βιβλίο του εκάστοτε διδασκομένου μαθήματος και ό, τι άλλο ζητείται κάθε φορά από τον καθηγητή που διδάσκει το μάθημα και τίποτε άλλο(π.χ.βιβλία άλλων μαθημάτων ή εξωσχολικά βοηθήματα του διδασκομένου μαθήματος ή άλλων μαθημάτων). Η υποχρέωση αυτή είναι αυτονόητη γι αυτό και δεν επισημαινόταν ως τώρα , όμως επειδή παρατηρούνται συχνά φαινόμενα παράβασης της συγκεκριμένης υποχρέωσης, εκρίθη σκόπιμο να επισημανθεί στο καθηκοντολόγιο.
10. Είναι σημαντικό να φροντίζουν οι μαθητές να έρχονται ευπρεπώς ενδεδυμένοι. Ν Η κάθε περίσταση απαιτεί το ανάλογο ντύσιμο. Διαφορετικά ντύνεται κάποιος όταν βρίσκεται σε διακοπές, όταν αθλείται ή όταν διασκεδάζει και με άλλο τρόπο όταν βρίσκεται στο χώρο του σχολείου, συμμετέχει στις εορταστικές εκδηλώσεις ή αργότερα πάει για κάποια επαγγελματική συνέντευξη. Στο πλαίσιο της ευπρεπούς ενδυμασίας τα αγόρια ας αποφύγουν τις σαγιονάρες και τις αμάνικες μπλούζες (με τιράντες) ενώ τα κορίτσια να μην προτιμούν κολάν, σορτς ή ιδιαίτερα κοντά μπλουζάκια.
Επίσης πρέπει να επισημανθεί ότι:
1. Απαγορεύεται στο χώρο του σχολείου η χρήση φωτογραφικών μηχανών από τους μαθητές καθώς επίσης και η δημοσίευση φωτογραφιών στο διαδίκτυο.
2. Απαγορεύεται το κάπνισμα σε όλους τους χώρους του σχολείου (συμπεριλαμβανομένου του ηλεκτρονικού τσιγάρου).
3. Απαγορεύεται η χρήση κινητού τηλεφώνου. Ο μαθητής σε έκτακτες περιπτώσεις μπορεί να χρησιμοποιεί τα τηλέφωνα του σχολείου.
4. Η απαλλαγή από το μάθημα των Θρησκευτικών για αλλόδοξους, ετερόδοξους και λόγω συνείδησης μαθητές, γίνεται με δήλωση των δυο κηδεμόνων από 1 έως και 20 Σεπτεμβρίου.
Οι γονείς και κηδεμόνες είναι εκ του νόμου υπεύθυνοι για την επιμελή επίβλεψη των ανηλίκων μαθητών.


ΚΑΛΗ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ                                                                                                                                                                                     Φιλοθέη, 12 Σεπτεμβρίου 2023


ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ  ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΤΩΝ ΔΙΔΑΣΚΌΝΤΩΝ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΊΟΥ



Our school

Το Σχολείο μας προτείνει...