Τρίτη 19 Οκτωβρίου 2021

Καλωσορίσατε στο σχολείο μας!

Γενικό Λύκειο Φιλοθέης

 
 
 

2017 Διαγωνισμός Φυσικής

Δύο μαθητές του Γενικού Λυκείου Φιλοθέης είναι ανάμεσα στους πρωτεύσαντες του Πανελλήνιου Διαγωνισμού Φυσικής «Αριστοτέλης 2017» που διοργανώθηκε υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας από την Ελληνική Εταιρεία Φυσικής για την Επιστήμη και την Εκπαίδευση (ΕΕΦΕΕ) σε συνεργασία με το Τμήμα Φυσικής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Συγκεκριμένα είναι οι:

  • Δημήτρης Μοίρας, μαθητής Β΄ Λυκείoυ,  που  κατέκτησε την 22η θέση σε πανελλαδικό επίπεδο, αποσπώντας το 2o ΒΡΑΒΕΙΟ ΑΡΙΣΤΕΙΑΣ και
  • Κωνσταντίνος Χρυσάγης, μαθητής Α΄ Λυκείoυ,  που πέτυχε την 52η θέση, παίρνοντας το 3o ΒΡΑΒΕΙΟ ΑΡΙΣΤΕΙΑΣ.

 

2017  Διαγωνισμός Μαθηματικών

Στο πλαίσιο του 77ου Πανελλήνιου Διαγωνισμού στα Μαθηματικά που οργανώνει η Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία, ανάμεσα στους επιτυχόντες του δεύτερου διαγωνισμού "Ευκλείδης" είναι και οι μαθητές του σχολείου μας: Δημήτρης Μοίρας, Στέβη Μπατσολάκη (Β' Λυκείου) και Σίμος Δημάκης (Γ' Λυκείου).
Πιο συγκεκριμένα τη φετινή χρονιά ο μαθητής της Γ' Λυκείου Φιλοθέης Συμεών Δημάκης κατάφερε να συμπεριληφθεί στους 56 επιτυχόντες της τάξης του σε πανελλαδικό επίπεδο ενώ οι μαθητές της Β ' Λυκείου Φιλοθέης Στέβη Μπατσολάκη και Δημήτρης Μοίρας στους 71 της τάξης τους.

2017 Ομάδα Τεχνολογίας F1 in schools Πανελλήνιο

Η ομάδα τεχνολογίας του Λυκείου Φιλοθέης ήρθε πρώτη στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα, F1 in Schools Greece, και προκρίθηκε στο Παγκόσμιο που θα γίνει στη Μαλαισία τον Οκτώβριο του 2017.

Οι μαθητές έχοντας ως "προϋπολογισμό": όνειρα, ενθουσιασμό, ομαδικότητα, όρεξη για να κατακτήσουν το νέο, υποστήριξη από όλη τη σχολική κοινότητα (γονείς, καθηγητές, Δήμο Φιλοθέης – Ψυχικού) και λίγα χρήματα από χορηγίες... κατάφεραν να αποσπάσουν την πρώτη θέση και πέντε βραβεία :

  1. της Νικήτριας Ομάδας,
  2. της Νικήτριας ομάδας Αγώνων Knock-out,
  3. της Καλύτερης ομάδας δημόσιου σχολείου,
  4. Έρευνας και Ανάπτυξης, και
  5. του καλύτερου Εκθεσιακού περιπτέρου.

 

2017 Ομάδα Τεχνολογίας F1 in schools Παγκόσμιο

Η ομάδα τεχνολογίας του Λυκείου Φιλοθέης ήρθε 6η στο Παγκόσμιο  Πρωτάθλημα, F1 in Schools Greece, που έγινε στη Μαλαισία τον Οκτώβριο του 2017.

Απέσπασε το πρώτο βραβείο «Ταυτότητα ομάδας» και το 2-3 βραβείο «Έρευνας και ανάπτυξης».

 

2017 Αντιλογίες

Απενεμήθη τιμητικό δίπλωμα στην ομάδα ρητορικών αγώνων του Λυκείου για τη συμμετοχή της στους 4ου μαθητικούς αγώνες Επιχειρηματολογίας (αντιλογίας) 

 

2017 Model United Nations

Απενεμήθη τιμητικό δίπλωμα στην ομάδα του Μοντέλου Ηνωμένων Εθνών για τη συμμετοχή στις συνεδρίες της 20ης συνδιάσκεψης.

 

2017 Σκιτσοφρένεια

Η μαθήτρια Κυριαζή Αλεξάνδρα του Λυκείου Φιλοθέης απέσπασε το πρώτο βραβείο στο διαγωνισμό Σκιτσοφρένεια

 


English

Το Σχολείο μας προτείνει...